Висшата лига може да отнеме точки на Челси


Н. Гавазов

Висшата лига може да отнеме точки на Челси

Челси е изправен пред отнемане на точки, както и глоба от Висшата лига за извършване на тайни плащания към офшорни компании по време на управлението на Роман Абрамович. Това съобщава The Times.

Според източника, новите американски собственици на лондонския клуб, водени от Тод Боели, са уведомили Висшата лига, Английската футболна асоциация и УЕФА за многократни нарушения на правилата по време на управлението на руския бизнесмен Роман Абрамович. По това време в сметката на Челси имаше много плащания към различни офшорни компании, свързани с трансфери на "сините". Важно е да се отбележи, че самите плащания не бяха включени в годишните финансови отчети на клуба, което нарушава правилата на лигата. Висшата лига вече започна своето разследване. Засега вината на лондонския клуб все още не е доказана, но ако това се случи, Челси може да бъде лишен от точки в шампионата или да бъде принуден да плати голяма глоба, независимо от това, че новите собственици са разкрили машинациите.

Представители както на Висшата лига, така и на лондонския клуб отказаха коментар по тази ситуация.

Припомняме, че по-рано УЕФА глоби Челси с 10 милиона евро за нарушаване на правилата за лицензиране на клубове и финансов феърплей за подобно нарушение на правилата (предоставяне на непълна финансова информация).

  Сподели
736