Блекбърн обмислял да се жалва от Юнайтед


Н. Гавазов

Блекбърн обмислял да се жалва от Юнайтед

Собствениците на Блекбърн Роувърс - финансовата група Venkys, в навечерието на трансфера на Фил Джоунс в Манчестър Юнайтед, са имали намерение да подадат срещу „червените дяволи" официална жалба, за това, че шампионите са влезли в контакт с талантливия защитник няколко месеца преди края на сезона и то без да  поискат официално разрешение от клуба от „Иууд Парк".

Президентът на индийският консорциум Анураджа Десаи се е срещнала с треньорското ръководство, но била убедена да не подава жалбата, защото по този начин ще се възпрепятства развитието на играча, а и по-добре би било, ако Джоунс напусне Блекбърн без скандали.

„Имаме пълните основания да предполагаме, че агента на играча, а е напълно възможно и самия играч да е влязъл в контакт с Юнайтед два-три месеца преди те да получат по официален път разрешение да разговарят с него. Ние бяхме решили да призовем Манчестър Юнайтед в съда, но след дълъг разговор с треньорското ръководство, стигнахме до извода, че единственият човек, който ще пострада от цялата история ще бъде самият Фил. Нямаше да бъде честно спрямо него и в крайна сметка се отказахме от намерението си. Още повече, че бяха заплатени с 4 милиона паунда повече, от определената в договора му цена. Джоунс е прекрасен млад английски футболист и аз съм горда, че Блекбърн изигра положителна роля в развитието му", заяви Десаи.

 

  Сподели
90