Венгер получава 100 милиона за трансфери?


Н. Гавазов

Венгер получава 100 милиона за трансфери?

Неочаквана новина пристигна от Острова. Както съобщава добре осведоменият за всичко News of The World, футболният клуб Арсенал е успял да продаде своя дял в няколко недвижими имущества, намиращи се на „Куинсланд Роуд", като общата стойност на сделката е 25 милиона паунда. Както стана ясно веднага след операцията, изпълнителният директор на клуба Иван Газидис заяви, че тези средства ще бъдат използвани за усилване на отбора с нови попълнения.

Информацията означава, че Арсенал автоматично ще се превърне в най-силния играч на трансферния пазар това лято. Както е известно, Арсен Венгер разполага с 35 милиона паунда за трансфери и с парите от сделката, сумата ще нарасне на 60 милиона паунда.

Тази новина също така идва в момент, когато Барселона и Арсенал водят преговори по евентуалната продажба на Сеск Фабрегас. Дори „артилеристите" да не успеят да продадат капитана си за 45-50 милиона паунда, трансфер от 40 милиона в британска валута ще бъде повече от добре дошъл за клуба от „Емирейтс", защото с тези пари, общата сума, с която Венгер ще разполага за трансфери достига 100 милиона паунда.

 

  Сподели
87