Самба няма да ходи в Арсенал


Н. Гавазов

Самба няма да ходи в Арсенал

Блекбърн е склонен да задържи Кристофър Самба поне за още един сезон, въпреки желанието на защитника да се присъедини към Арсенал. Както е известно, лондончани имат дългогодишен интерес към играча, тъй като Венгер се стреми усилено да укрепи отбранителната си линия. Самба изглеждаше на път да напусне „Идууд Парк" в навечерието на уволнението на Сам Алърдайс, но в крайна сметка беше убеден от Стив Кийн да остане и дори се обвърза с Роувърс с договор до лятото на 2015 година.

Очакванията бяха, че след края на сезона Арсен Венгер ще насочи вниманието си към 27-годишният защитник, с цел подобряване на отбраната, която се оказа ахилесовата пета на тима. Днес обаче, намеренията на френския специалист бяха попарени от Анурдха Десаи, която е президент на консорциума Venkys - собственика на Блекбърн. Индийката призна, че Самба е запален по идеята да се присъедини към Арсенал, но Роувърс са готови да го запазят най-малко за още 12 месеца.

"Ние не искаме да оставим Крис да си тръгне. Аз съм уверена, че можем да го запазим. Знаем, че има амбиция да играе за Арсенал, но аз се надявам, че той ще остане с нас още най-малко една година", заяви Десай за Mail on Sunday.

 

  Сподели
86