И Челси губи точки, 1:1 у дома срещу Уест Хем


А. Франгов

И Челси губи точки, 1:1 у дома срещу Уест Хем

В мач от 17-я кръг на Премиършип Челси и Уест Хем завършиха наравно 1:1 в лондонското дерби на "Стамфорд Бридж". Така за втори път нито един от отборите от Топ 4 не победи в мачовете си. Във вчерашните мачове Ливърпул завърши 2:2 у дома срещу Хъл, Арсенал не успя да победи като гост Мидълзбро, а Манчестър Юнайтед завърши 0:0 при гостуването си на Тотнъм.

Уелската звезда на "чуковете" Крейг Белами откри резултата в 33-та минута след добра атака. Нобъл проби отляво, и след като успя да се освободи от Босингва центрира към Белами, който с мощен шут от воле разстреля Петр Чех. След гола домакините упражниха силен натиск, но стигнаха единствено до изравнително поадение, дело на французинът Никола Анелка в 51-та минута. Гостите от Уест Хем разчитаха главно на контра атаки, като Карълтън Коул пропусна да вкара победното попадение за свойте в 92-та минута. Коул пропусна да вкара на бившия си тим след като добре се освободи от защитата на Челси и стреля, но Чех се намеси решаващо.

Така разликата между "сините" от Лондон и лидера Ливърпул си остава 1 точка, и възпитаниците на Луиш Фелипе Сколари не успяха да се възползват от шанса си да излезнат на върха.

ЧЕЛСИ - УЕСТ ХЕМ ЮНАЙТЕД 1:1 (0:1)
0:1 -  Крейг Белами (33)
1:1 - Никола Анелка (51)
ЧЕЛСИ: Чех, Босингва, Алекс, Тери, А. Коул, Микел (80-Белети), Балак (46-Дрогба), Лампард, Деко, Анелка, Джо Коул (74-Калу)

Треньор: Луиш Фелипе Сколари


УЕСТ ХЕМ: Грийн, Нийл, Ъпсън, Дейвънпорт, Илунга, Колисън (87-Боа Морте), Бехрами, Паркър, Нобъл (72-Мълинс), Белами (90+4-Ди Микеле), К. Коул

Треньор: Джанфранко Дзола


ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Микел, А. Коул, Балак (Челси); Белами, К. Коул (Уест Хем)
СЪДИЯ: Майкъл Райли
СТАДИОН: "Стамфорд Бридж", 41 675 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
229