Борнемут взе Клуиверт от Рома


И. Ангелов

Борнемут взе Клуиверт от Рома

Изпълнителният директор на Борнемут Найл Блек обяви за привличането на нападателя на Рома Джъстин Клуиверт в тима на "черешките". Сумата по трансфера не се обявява за момента и играчът е подписал дългосрочен договор. Sky Sports цитира думите на директора за амбициите на клуба и нападателя:

"Той беше преследван от няколко отбора в Европа и идването му показва амбициите му, които съвпадат с нашите. Доволни сме да направим Джъстин първата покупка за новия сезон. Той е вълнуващ и универсален нападател с поглед към гола. Играе бързо, директно и има много техника. Дори да е само на 24 той идва с много опит натрупан на най-високо ниво в пет страни. Той игра в Шампионска лига и Лига Европа, освен за националния отбор".

24-годишният холандец има два мача с националния си отбор, последно през 2018 г. и става първият играч привлечен при Андони Ираола след уволнението на Гари О'Нийл.

За 68 мача с Рома Клуиверт вкара 9 гола и прекара последния сезон във Валенсия след престои в Лайпциг и Ница. В Ла Лига последната кампания той вкара 8 гола в 29 мача.

  Сподели
184