Де Хеа се гордее, че ще замества Ван дер Сар


И. Ангелов

Де Хеа се гордее, че ще замества Ван дер Сар

Стражът на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа се надява да наследи холандеца, който се отказа от футбола наскоро, но призна, че е подкрепял Барселона на финала на Шампионска лига, а не клуба, за който се гласи да подпише. Целта на Манчестър Юнайтед проговори за своята възхита от Едвин ван дер Сар, въпреки че подгласял на Барса.

Пред Gazzetta dello Sport испанецът каза: "Фактът, че ме смятат за достоен заместник на такъв страхотен вратар много ми харесва. Но е важно и нужно да продължавам да се боря и да тренирам усърдно, защото достигането на това ниво е още много далеч. Надявам се на неговите години да мога да играя така. За сега не може нищо да се каже толкова години напред, но се надявам. Трябва ми сила, късмет и да се грижа добре за тялото си, защото футбола те завладява."

Юнайтед ще трябва да чакат края на Европейското първенство за младежи, ако ще искат да купят испанеца, а той самия отказва да говори за бъдещето си до края на първенството. Когато бе запитан дали ще стане най-скъпият вратар в света той каза: "Това не ме интересува - просто числа, клаузи и цени. Всичко се показва на терена, а не чрез цената. Парите са на второ място, а да съм толкова скъп не ми харесва много. Повече ме интересува какво мислят хората за изявите ми на тревата."

Въпреки всичко, което сподели Де Хеа, той каза, че е подкрепял Барселона на финала на Шампионска лига: "На финала аз наистина подкрепях Барселона, но без много еуфория"

  Сподели
175