Феновете на Астън Вила не искат Маклийш


Н. Гавазов

Феновете на Астън Вила не искат Маклийш

Алекс Маклийш получи ясно предупреждение, че ще му бъде трудно да спечели феновете на Астън Вила, ако той замени Жерар Улие на мениджърския пост на отбора. Някои от феновете на клуба от „Вила Парк" вече показаха на шотландеца, че той не е добре дошъл, след като досега беше начело на местния съперник Бирмингам Сити. Както е известно, Маклийш подаде оставка в неделя и веднага се превърна в любимец на букмейкърите за наследник на Улие.

"Бих се страхувал за атмосферата и посещаемостта на "Вила Парк", ако Алекс Маклийш бъде назначен за мениджър. Имам приятели, които са категорични, че ще си върнат сезонните билети, ако той поеме отбора. Той е с тежък характер, но без значение колко е дебела кожата му, ще ви кажа, че ще че ще му бъде трудно да спечели феновете на Вила. Това не е само защото той беше мениджър на Бирмингам, а заради стила му на игра. Дори някои сини фенове са ми казали, че не искат да гледат този вид футбол повече. В борда искат подходящият човек за тази работа и в клуба има честни и достойни хора, но ще бъде трудно за Маклийш да спечели феновете, дори ако Вила побеждава.Това е шамар в лицето на сините фенове, то не е угодно и за нашите фенове", заяви Джонатан Феър, който е редактор на уебсайта Vital Villa fans.

"Ще се получи ситуация, подобна на тази с Нийл Ленън в Селтик. Мисля, че Маклийш трябва да е луд, ако той поеме Астън Вила. Това ще бъде пълна липса на уважение спрямо феновете на Бирмингам, а това показва, що за човек е той", заяви пък Кевин Боул, който е редактор на сайт, свързан с привържениците на Сити.

 

  Сподели
145