Клоп: Щастлив съм, че Макалистър е тук


Н. Гавазов

 Клоп: Щастлив съм, че Макалистър е тук

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира трансфера на халфа Алексис Макалистър от Брайтън.

"Подписахме с много талантлив, много умен, много техничен човек и това е наистина страхотна новина.

Не смятам, че на хора от футболния свят трябва да се говори за качествата на Алексис. Те вече са добре познати. Той може да играе на няколко позиции в халфовата линия. Това е универсален играч. Той е спокоен и събран и също има футболен ум.

Разбира се, познаваме този играч от дълго време. Гледах го как расте от момче, току-що преминало във Висшата лига, до човек, който помогна на националния отбор да спечели Световната купа. Това е голям начин.

Добре известно е колко много уважавам това, което Брайтън прави. Алексис беше част от пътя на този отбор, който сега се превърна в един от най-трудните противници, един от най-добрите отбори във Висшата лига.

Щастлив съм, че Макалистър ще предприеме следващите стъпки тук. Ще работим с играч, който вече е страхотен и опитен. Но му предстои още много работа, като се има предвид, че е само на 24 години.

Той е също толкова развълнуван от възможността да работи с нас. Това ще ни позволи да създадем добро партньорство. Но ние не го притискаме. Алексис е още много млад. Очевидно той само ще напредва, така че нашата задача е да му помогнем да направи следващите стъпки", заяви Клоп.

  Сподели
279