Челси отказа 37.5 милиона за Колуил


Н. Гавазов

 Челси отказа 37.5 милиона за Колуил

Челси отхвърли оферта от 37.5 милиона долара (30 милиона британски лири) от Брайтън за централния защитник Леви Колуил, съобщава The ​​Guardian.

Договорът на 20-годишния футболист с лондончани изтича през 2026 година. Възможността за удължаване с още един сезон зависи от това дали Колвил ще изиграе определен брой мачове.

Въпреки че лондонският клуб трябва да продава играчи, сега те искат да запазят Колвил за първия отбор на Маурисио Почетино. Играчът прекара миналия сезон в Брайтън под наем и взе участие в 22 мача във всички турнири.

Челси също проявява интерес към еквадорския полузащитник на "чайките" Моисес Кайседо. В същото време лондончани дадоха разрешение на своя полузащитник Матео Ковачич да преговаря с Манчестър Сити, а Мейсън Маунт вече се разбра за условията на договора с Манчестър Юнайтед, въпреки че клубовете все още не са постигнали споразумение за трансферната сума на играч. Освен това Милан проявява интерес към Рубен Лофтъс-Чийк, а Челси може да се раздели с Конър Галахър и Калъм Хъдсън-Одои.

През миналия сезон лондонският клуб завърши на 12-то място в английската Висша лига.

  Сподели
354