Усманов: Бордът на Арсенал трябва да си ходи


Н. Гавазов

Усманов: Бордът на Арсенал трябва да си ходи

Узбекският милиардер Алишер Усманов смята, че вина „артилеристите" да нямат трофеи през последните шест сезона е изцяло на борда на Арсенал. 57-годишният бизнесмен, който не е собственик на Арсенал, въпреки че притежава почти 30 на сто от Арсенал Холдингс, заяви, че вътрешните борби и личните интереси са попречили на лондончани да бъдат шампиони на страната, включително и през изминалия сезон, през по-голямата част на който те бяха единствения конкурент на Юнайтед.

"Ако ролята на членовете на управителния съвет е да работи спокойно в период, през който нямаме трофеи, но са осигурени съществени лични печалби, а инфлационните процеси да бъдат заплатени от феновете чрез увеличаване на билетите, то тогава по-добре да ги няма в борда. Висшата лига е най-конкурентоспособната в света и само с приказки, че се борим за титлата няма да се получат нещата. Клубът трябва да развива таланти, но и да закупува играчи от най-висока класа на играчите, ако разбира се иска да спечели трофеи. Те трябва да разберат, че това изисква по-големи инвестиции, които според мен липсват до този момент. Зная, че борда не споделя моето мнение. Те изглеждат щастливи с второто място, третото, а сега и с четвъртото. Не мога да ги разбера", цитира Sky Sports думите на Усманов.

"На Венгер трябва да дадем финансова подкрепа. Той има нужда от силен вратар, силен дефанзивен халф и силни централни защитници. Не му ли ги осигурим - не чакайте в скоро време трофеи", допълва милиардерът.

 

  Сподели
139