Джака: Артета е правилният мениджър за Арсенал


Н. Гавазов

Джака: Артета е правилният мениджър за Арсенал

Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака нарече своя мениджър Микел Артета "повече от правилния треньор“, който да изведе "артилеристите“ до титлата във Висшата лига.

Както и преди година, в края на този сезон Арсенал претърпя спад. И ако тогава "артилеристите" останаха без билет за Шампионска лига, то този път им се изпъзна титлата във Висшата лига.

Джака обаче призовава за по-широк поглед, тъй като през по-голямата част от сезона Арсенал вървеше уверено към целта под ръководството на Артета.

"Дали Артета е правилният човек, който да изведе Арсенал до титлата? Можете да забравите този въпрос – той е повече от правилния мениджър за този отбор.

Не можете да забравите как работихме в продължение на 11 месеца. Разбира се, хората сега гледат последните два мача, когато изпуснахме титлата, но не забравяйте нашата работа в продължение на 11 месеца.

Мисля, че ако някой ни беше казал преди началото на сезона, че ще сме на тази позиция, всички щяха да се разпишат. Без съмнение нашата цел бе да се върнем в топ 4. Сега сме втори.

Разбира се, когато си толкова близо до титла, искаш да я спечелиш. Но ние сме там, където сме и заслужаваме да бъдем тук. Ще видим какво ще се случи през следващия сезон. Трябва да направим следващата стъпка.

Да, това е тъжен ден за нас, за всички, за всички фенове на Арсенал. Не искахме да свърши по този начин, но сега се случи и титлата я няма.

Сега е трудно да говорим за случилото се, защото сме разстроени и тъжни, но не можем да се откажем. Мисля, че работихме много добре в продължение на 11 месеца. Нека се насладим на последния мач у дома и нека гледаме напред", заяви Джака.

  Сподели
166