Хендерсън: Идвам във велик клуб и искам да побеждавам с него


Н. Гавазов

Хендерсън: Идвам във велик клуб и искам да побеждавам с него

Новото попълнение на Ливърпул, полузащитникът Джордан Хендерсън побърза да сподели пред клубната телевизия на „мърсисайдци" своите впечатления от преминаването си в отбора, заявявайки, че се чувства безкрайно щастлив от това, че ще може да играе за клуба от „Анфийлд". Както е известно, снощи Ливърпул официално подписа с Джордан Хендерсън, след като преди това, 20-годишният халф премина медицински прегледи и договори личните си условия.

-Можете ли да опишете, какво чувствате като играч на Ливърпул?

-Невероятно е! Намирам се на седмото небе, изключително съм щастлив от това, че ще играя за Ливърпул.

-Каква беше вашата реакция, когато разбрахте за интереса на Ливърпул?

- Бях поласкан след като разбрах, че Ливърпул се интересува от мен.

-Трудно ли беше да си тръгнете от Съндърланд?

- Да беше ми много трудно да се реша на тази стъпка. Роден съм в Съндърланд и винаги съм ги обичал. Но все пак, аз трябваше да погледна към бъдещето и не биваше да допускам от ръцете ми да се изплъзне огромната възможност да играя за Ливърпул.

- Поискахте ли съвет от някого, преди да вземите това решение?

- Да, от моето семейство, които също са фенове на Съндърланд. Това бе много трудно решение, защото прекарах дълги години там. От 7-годишна възраст съм в академията на Съндърланд и определено ще ми липсва. Но както вече казах, очаквам с голямо нетърпение да играя за Ливърпул.

- Ще имате голяма конкуренция на Анфийлд за титулярно място, готови ли сте за битката?

- Разбира се. В клуб като Ливърпул, винаги е имало и ще има конкуренция. Дано успея да подобря още играта си, ще продължа да работя над това и се надявам да получа шанс за изява.

-Вие ще играете до Стивън Джерард, вълнувате ли се от това?

- Да. Той е един от най-добрите играчи в света. Естествено, че бих искал да играя и тренирам с него и се надявам да подобря играта си. Тренирах веднъж с него и честно казано мисля, че е невероятен. Очаквам с нетърпение тренировките на Мелууд, защото там има и други добри играчи от които трябва да се уча. Стивън Джерард е много важен играч за Ливърпул и продължава да бъде такъв. Дано успея да науча много от него.

-А как ти звучи да играеш всяка седмица на „Анфийлд„?

- Нямам търпение да заиграя на препълненият с фенове на Ливърпул „Анфийлд„.

- Какво ще кажете за Кени Далглиш?

- Да, разбира се. Той се справя блестящо, откакто се завърна в Ливърпул. Свърши много добра работа в такъв кратък период от време. Вече разговарях с него и той бе много добър към мен до момента. Нямам търпение да работя под негово ръководство.

- За какво си говорихте?

- Нищо, просто му благодарих, че ме доведе тук. Той също изглеждаше много доволен, също като мен, а това очевидно е добро и за двамата. Просто всичко беше положително.

-Това е началото на една нова ера в клуба. Какво смятате, че можете да постигнете тук?

- Има много, какво да се желае. Аз просто идвам, за да се уча и да се опитам да подобря играта си . Сигурен съм, че през моята кариера на Анфийлд, ще има много щастливи спомени.

- Мислиш ли, че можеш да спечелиш трофеи с Ливърпул?

- Да, разбира се, че мога. Идвам във велик клуб и искам да побеждавам с него. Ливърпул са печелили много трофеи в миналото, надявам че ще продължим да печелим и в бъдеще.

- Много други клубове също се интересуваха от вас. Вярвате ли, че Ливърпул е най-доброто място за вашето развитие, и за да реализирате мечтите си във футбола?

- Да, убеден съм в това. Ливърпул е мястото, където мога да се превърна в голям играч. Клуба върви в правилната посока, мисля че всичко ще стане така, както съм си мечтал.

-Вие сте първия играч, който подписа с Ливърпул това лято. Какво е вашето послание към феновете?

- Ще им кажа, че съм на седмото небе от щастие, че сам играч на Ливърпул. Те ще видят, че ще дам всичко от себе за клуба. Надявам се, че ще се радват на играта ми, както аз ще се радвам да играя за този велик клуб.

 

  Сподели
307