Невил: Жоржиньо изглеждаше като Скоулс срещу Нюкасъл


Н. Гавазов

Невил: Жоржиньо изглеждаше като Скоулс срещу Нюкасъл

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед, а сега експерт на Sky Sports Гари Невил оцени високо играта на халфа на Арсенал Жоржиньо в мача от 35-ия кръг на английската Висша лига с Нюкасъл (2:0).

"Факторът Жоржиньо беше решаващ на терена. Това бе смело и правилно решение от страна на Микел Артета. Най-лесният начин би бил да погледнете силата и енергията на халфовата линия на Нюкасъл и да поставите Томас Парти на терена.

Но фактът, че Гуардиола бе учител на Артета, вероятно трябваше да има обратен ефект. Преди 20 години те дори не биха си помислили за това - просто щяха да пуснат най-подготвените физически играчи. Но Арсенал пое по своя път. Няма играчи в Нюкасъл, които да могат да правят толкова брилянтни пасове. Те имат фантастичен отбор по отношение на играта в защита, но Жоржиньо наистина направи разликата.

Казах, че Пол Скоулс е най-добрият, с когото съм играл, и играта му бе подобна на тази, която направи Жоржиньо на терена срещу Нюкасъл.

В най-трудната ситуация, в най-напрегнатата част от сезона, срещу непримирим съперник, всеки иска да вдигне играта, да има някой, който да вземе топката, да я отнеме, да я избута през центъра на терена и да я достави на атакуващите играчи. Това е необходимо, за да може отборът действително да изпълни атакуващите си настройки и да го прави редовно в такива двубои.

В Манчестър Юнайтед този човек бе Пол Скоулс. Той прави това в продължение на 15 години. Това, което видяхме от Жоржиньо срещу Нюкасъл, бе добър мач, наистина страхотен. Парти показа известна нервност в последните няколко мача, когато отборът имаше нужда от хладнокръвие и си помислих, че Жоржиньо показа качествата, които наистина бяха необходими, когато ситуацията бе доста трудна“, заяви Невил.

  Сподели
411