Гуардиола не иска Неймар в Ман Сити


Н. Гавазов

 Гуардиола не иска Неймар в Ман Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма интерес към трансфер на нападателя на Пари Сен Жермен Неймар.

31-годишният футболист прекара последните шест сезона с френския гранд, като записа 118 гола и 77 асистенции в 173 мача във всички състезания, а също така спечели 12 трофея, включително четири титли от Лига 1.

Неймар се наслади на продуктивен период през тази кампания, като вкара 18 гола и направи 17 асистенции в 29 мача, преди да получи травма в глезена през февруари.

Бразилският национал има договор на "Парк де Пренс" до юни 2025 г., а скорошен доклад твърди, че той планира да окачи обувките си в екипа на парижани.

Въпреки това продължават да се въртят спекулации относно бъдещето на нападателя на фона на интерес от страна на редица топ европейски клубове, включително квартета от Висшата лига Ман Сити, Ливърпул , Манчестър Юнайтед и Челси .

Говори се, че както Ман Юнайтед, така и Челси обмислят лятно привличане на Неймар, като интересът от първия се очаква да се засили, ако катарското поглъщане, водено от шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, бъде завършено.

Междувременно Ман Сити и Ливърпул са се присъединили към надпреварата за подписа на бразилеца, като се смята, че "гражданите" са на пазара за нов нападател преди следващия сезон.

El Nacional обаче твърди, че Гуардиола е против идеята бившият младеж на Сантос да бъде привлечен на стадион "Етихад" това лято.

Докладът добавя, че Гуардиола е "наложил вето върху включването му" в клуба, тъй като смята, че лудориите на бразилеца извън терена не са подходящи за действащите шампиони във Висшата лига.

Преди да се присъедини към ПСЖ през 2017 г., Неймар прекара четири години в Барселона, преминавайки на "Камп Ноу" само година след като Гуардиола приключи успешното си управление като старши -треньор на клуба.

Въпреки че Неймар имаше много успехи на национално ниво в Париж, нападателят се присъедини към клуба основно в опит да спечели както "Златната топка", така и Шампионска лига, но тези цели все още не са дали резултат.

Междувременно Манчестър Сити все още се бори за спечелването на требъл и първата си титла в Шампионска лига този сезон, като по-късно този месец предстои полуфинален двубой срещу Реал Мадрид.

Ерлинг Холанд бе най-забележителният играч на Сити през този сезон и отбеляза своя 50-ти гол във всички състезания при победата с 2:1 във Висшата лига над Фулъм в неделя. Твърди се, че "гражданите" планират да започнат преговори с Холанд за нов дългосрочен договор, за да го задържат на "Етихад" до лятото на 2029 г.

  Сподели
458