Тотнъм уволни Стелини


Н. Гавазов

Тотнъм уволни Стелини

Тотнъм уволни временния си мениджър Кристиан Стелини, обяви клубът от Висшата лига на Англия в понеделник. Това се случи само 24 часа след разгромното поражение на столичани с 1:6 при гостуването срещу Нюкасъл.

"Резултатът от неделния мач срещу Нюкасъл е напълно неприемлив. Беше ужасно за гледане. Можем да намерим много причини защо това се случи. Въпреки че Бордът на директорите, треньорите и играчите трябва да поемат колективна отговорност, в крайна сметка отговорността е моя.

Кристиан ще напусне сегашния си пост заедно с целия треньорски щаб. Кристиян дойде в труден момент от сезона и искам да му благодаря за професионализма, с който той и неговите помощници се отнесоха към работата в труден момент. Пожелаваме на него и екипа му успех в бъдеще.

Райън Мейсън веднага ще поеме поста мениджър. Райън познава добре клуба и играчите. В близко бъдеще ще съобщим кой още ще влезе в треньорския щаб.

Днес се срещнах с комисията на играчите - отборът е решен да се обедини, за да осигури най-успешния край на сезона. Ясно разбираме, че трябва да покажем футбол, който заслужава вашата невероятна подкрепа“, заяви председателят на Борда на директорите на Тотнъм Даниел Леви.

Припомняме, че в края на март Тотнъм уволни треньора Антонио Конте, назначавайки Кристиан Стелини за временно изпълняващ длъжността.

Под ръководството на Кристиан Стелини лондончани изиграха 4 мача, като постигнаха 1 победа, направиха 1 равенство и 2 пъти загубиха.

Столичани са на пето място във временното класиране във Висшата лига с актив от 53 точки.

  Сподели
798