Нюкасъл ще увеличи трансферните си разходи


Н. Гавазов

 Нюкасъл ще увеличи трансферните си разходи

Нюкасъл планира да увеличи разходите си за трансфери това лято. Клубът иска да подпише с поне четирима елитни футболисти от Висшата лига, твърди The Telegraph.

Според източника, първоначално собствениците на клуба са щели да предоставят на мениджърите 25 милиона евро за трансфери и възможност да увеличат бюджета чрез продажба на настоящи членове на отбора. Необходимостта от спестяване бе оправдана с изискванията на финансовия феърплей.

Спортният директор Дан Ашуърт и мениджърът Еди Хоу обаче успяха да убедят шефовете да действат по-решително, като се има предвид прогресът, постигнат през последната година и половина.

Шефовете на Нюкасъл вече са готови да увеличат разходите, като се предполага, че приходите ще се увеличат чрез европейско участие и нови спонсори.

Сред играчите, представляващи интерес за "свраките", са Джеймс Мадисън и Харви Барнс (и двамата Лестър), Мойсес Кайседо и Каору Митома (и двамата от Брайтън), Калвин Филипс (Манчестър Сити), Скот Мактоминей (Манчестър Юнайтед), Джарод Боуен и Деклан Райс ( и двамата от Уест Хем), Киърън Тиърни (Арсенал), Конър Галахър (Челси) и Айвън Тоуни (Брентфорд).

  Сподели
250