Фридъл подписа с Тотнъм


Н. Гавазов

Фридъл подписа с Тотнъм

Вратарят на Астън Вила Брад Фридъл подписа двегодишен договор с Тотнъм. Както е известно, спекулациите за преминаването на 40-годишния американец на „Уайт Харт Лейн" вървяха от доста време, като опциите пред него бяха също така тимовете на Галатасарай, Ливърпул и Уест Бромич, но той прие оферата на Хари Реднап. След като договорът на Фридъл с бирмингамци изтече, той се присъедини към „шпорите" като свободен агент.

Привличането на американеца ще изправи настоящия страж на Тотнъм Еурелио Гомеш пред огромна конкуренция, освен това, в разположение на Реднап остава Карло Кудиничи и наставника на „шпорите" е много доволен от създалата се ситуация.

"Брад е страхотен вратар от висока класа и е много опитен. Добре е да имаш трима опитни вратари като Гомеш, Кудичини и сега Брад, което означава, че ще има борба за титулярното място. През следващия сезон ни очакват отново много срещи и това ще ни помогне да посрещнем мачовете от Лига Европа и домашното първенство без притеснения за вратарския пост", заяви Реднап пред официалният сайт на клуба.

Брад Фридъл се появи в Англия през 1997 година, когато подписа с Ливърпул, за който игра в продължение на три години, а след това премина в Блекбърн Роувърс и оттам в Астън Вила. В английската си кариера, американецът изигра 519 мача, като при това отбеляза един гол - през февруари 2004 година срещу Чарлтън, когато в 90-та минута се притече на помощ на съотборниците си от Блекбърн и вкара с глава.

 

  Сподели
148