Ман Сити с обрат срещу Ливърпул (видео)


Н. Гавазов

Ман Сити с обрат срещу Ливърпул (видео)

След като допусна първи гол, Манчестър Сити обърна мача срещу Ливърпул без много проблеми и завърши с победа с 4:1.

Нападателят Ерлинг Холанд все пак не попадна в заявката на "гражданите". С победа с 6:0 над Бърнли във ФА Къп Едерсон, Джон Стоунс, Мануел Аканджи, Нейтън Аке, Илкай Гюндоган и Джак Грилиш се върнаха в титулярния състав.

След загубата с 1:0 от Реал Мадрид в Шампионска лига преди 17 дни, "червените" направиха две промени в старта. Това са Джордан Хендерсън и Харви Елиът, които се появиха на мястото на Джеймс Милнър и Дарвин Нунес.

Първият опасен момент възникна в деветата минута, когато Кевин Де Брюйне отправи удар към далечната греда, но опитът на Гюндоган да отстъпи на Хулиан Алварес бе спрян от вратаря на гостите Алисон.

Скоро Родри отправи удар право към Алисон, а след това Риад Марез прати топката на сантиметри от гредата с пряк свободен удар.

Ливърпул отговори за първи път в 17-ата минута и веднага отбеляза. Диого Жота покри с тяло топката от бранителя в наказателното поле, позволявайки на Мохамед Салах да вкара топката във вратата на съперника.

Сити продължи да оказва натиск и в 26-ата минута за малко да бъде уловен на контраатака, но завърналият се в защитата Джак Грилиш спря пробива на Салах.

Минута по-късно Грилиш се отличи в атака. Джак изведе Алварес почти на празна врата от левия край на наказателното поле - 1:1.

В останалата част от първото полувреме не се случи нищо интересно, но втората част веднага започна с гол на Сити. Алварес намери Марез в пролука, а той изпрати топката на Де Брюйне от десния край на наказателното поле и Кевин трябваше само да постави крак на празна врата - 2:1.

Докато Ливърпул идваше на себе си, "гражданите" направиха комфортна разликата в резултата. Удар на Алварес от 11-те метра бе блокиран от Трент Александър-Арнолд, но топката се отби в Гюндоган, който побърза да я прати в ъгъла на вратата - 3:1.

След това домакините напълно контролираха играта. И в 74-ата минута гостите отново допуснаха гол. Де Брюйне от левия край на наказателното поле, почти от челната линия, пусна кълбото обратно към Грилиш, а той доведе резултата до 4:1.

В края на мача Ливърпул не даваше никакви признаци на живот и по-скоро можеше да пропусне пети път, отколкото да намали разликата в резултата.

Ливърпул започна добре мача и вкара ранен гол, но показа изключително крехка игра в защита - Сити не трябваше да работи много, за да накара защитата на "червените" да сгреши. А през втората част "червените" не направиха абсолютно нищо в атака.

Така "гражданите" събраха 64 точки, с 5 по-малко от Арсенал, който не е изиграл своя мач. Ливърпул остана с 42 точки, със седем по-малко от четвъртия Тотнъм и на пет от петия Нюкасъл.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
874