Вегхорст: Винаги съм мечтал да извлека максимума от кариерата си


Н. Гавазов

 Вегхорст: Винаги съм мечтал да извлека максимума от кариерата си

Нидерландският нападател Воут Вегхорст говори за преминаването си в Манчестър Юнайтед и сподели впечатленията си от първите си изяви за "червените дяволи".

"Всичко, което Тен Хаг каза е, че има нужда от нападател, който се вписва в неговия стил на игра. Разбира се, той не описа всичко, както е сега. За това дойдох. Тен Хаг каза ясно: "Всичко зависи от вас. Можете да форсирате нещата, най-добрите ще играят".

Антони Марсиал бе правилният нападател за клуба и се справяше добре, но е травматичен, така че мениджърът искаше всички позиции да бъдат подсилени.

Приличам на гардероб като телосложение и съм бил такъв през цялата си кариера. Но никога не съм имал контузии, дори не съм пропускал нито един мач. Това е доста странно. Винаги казвам, че много се определя в главата. На това ниво вече не е възможно да излизате напълно възстановени във всеки мач. Следователно е необходима сила на духа и психологическа стабилност.

Винаги съм мечтал да извлека максимума от кариерата си. Невероятно съм горд и щастлив. Понякога си мисля, че всичко върви чудесно за мен, но тогава си спомням, че все още имам само два гола за Манчестър Юнайтед. Именно така всички гледат на футбола.

Предпочитам да гледам от положителната страна. Когато вкарах първия си гол срещу Нотингам Форест, казах в интервю, че нямам търпение за първия си гол у дома пред нашите фенове. Отне ми още няколко мача, но за мен това бе специален момент.

Можете да разберете колко голям е Юнайтед само като станете част от него. Това, разбира се, е най-добрият клуб, който е приковал цялото внимание отвън. Трябва да намерим начин да се справим с това, но успявам да остана себе си дори в такава среда“, заяви Вегхорст.

  Сподели
206