Шейх Джасим реши да заплати 6 млрд. за Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Шейх Джасим реши да заплати 6 млрд. за Ман Юнайтед

Катарският шейх Джасим бин Хамад Ал Тани реши да плати £6 милиарда, поискани от семейство Глейзър за Манчестър Юнайтед.

В сряда вечерта инвестиционната банка на Глейзър Raine Group завърши разглеждането на офертите за Юнайтед и тези 24 часа може да се окажат вододел в новата история на клуба от "Олд Трафорд".

Първоначално шейх Джасим и най-богатият човек във Великобритания Сър Джим Ратклиф предложиха около £4.5 млрд. за Юнайтед, доста под очакванията на Глейзър. В тази връзка дори имаше слухове, че сделката за продажбата на клуба може да се провали.

Daily Star обаче твърди, че преди крайния срок шейх Джасим ще подобри предложението си - точно до определената сума от 6 милиарда паунда.

Сър Ратклиф също се очаква да направи по-добра оферта, но шефът на химическата компания Ineos няма да се състезава с богатите в Катар.

The Telegraph добавя, че шейх Джасим е "много уверен" в закупуването на Юнайтед. Катарските инвеститори са готови изцяло да купят "червените дяволи", да отърват клуба от дълговете, да ремонтират стадион "Олд Трафорд" и да обновят тренировъчните съоръжения, а мениджърът Ерик Тен Хаг ще може да разчита на солиден трансферен бюджет.

  Сподели
986