Oфициално: Кристъл Палас назначи Рой Ходжсън


FUTBOL-TV

 Oфициално: Кристъл Палас назначи Рой Ходжсън

Кристъл Палас назначи Рой Ходжсън за свой мениджър, след като се раздели с Патрик Виера преди броени дни, съобщиха официално от лондонския клуб.

Припомняме,че Рой Ходжсън води тима в периода 2017-2021- ва, като спечели 54 от 162 мача във всички турнири. В изявлението се съобщава също, че ролята на асистент-мениджър поема ПадиМаккарти, а като треньор на първия отбор се завръща Рей Левингтън.

Тимът се намира на 12-та позиция, на 3 точки над зоната на изпадащите. Предишният мениджър Патрик Виера беше освободен след серия от лоши резултати. От клуба са решили да се обърнат към познато лице, което да им осигури оставане във Висшата лига.

Президентът на "орлите“ Стив Париш заяви: "Искам да приветствам Рой обратно в отбора. Очевидно е,че се намираме в трудна ситуация и вярвам, че опитът на Рой и Рей в клуба,както и с тези футболисти, ще ни помогне да изпълним краткосрочната си цел, а именно да останем в лигата.“

Рой Ходжсън сподели: "Истинска привилегия е да се върна в отбора, който винаги е означавал толкова много за мен. Нещо повече, да ми бъде поверена толкова важната задача да променим съдбата на клуба. Нашата единствена и най-важна цел сега е да започнем да печелим мачове и да натрупаме нужните точки, за да осигурим мястото си във Висшата лига.“

Следващият мач на "чайките“ в първенството е домакинство на Лестър Сити в началото на април.

ХРИСТО ХРИСТОВ

  Сподели
228