Халси поиска наказание от 10 мача за Митрович


Н. Гавазов

Халси поиска наказание от 10 мача за Митрович

Бившият съдия от Висшата лига Марк Халси призова ФА да наложи наказание от 10 мача на Александър Митрович за поведението на нападателя на Фулъм в четвъртфиналите за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

Митрович бе този, който откри резултата на "Олд Трафорд" в неделя, но Александър получи директен червен картон в 72-ата минута за блъскане на съдията Крис Кавана, който изгони неговия съотборник Вилиан и старши треньора му Марка Силва.

Халси вярва, че Асоциацията трябва да "направи показателен пример“ от този инцидент, като демонстрира, че реферите са недосегаеми.

"Александър Митрович трябва да бъде наказан с 10 мача отстраняване за участието си в 40-секундна лудост през второто полувреме.

Хаосът на "Олд Трафорд“ започна с решението на VAR да отсъди дузпа и да изгони Вилиан за чиста игра с ръка. Вилиан трябваше да напусне терена, защото се възползва от чиста възможност за гол. Бях изненадан, че Крис Кавана не го видя със своя собствените очи, но точно за това е VAR.

Марко Силва влезе в зоната с монитора на тъчлинията, когато реферът Кавана преглеждаше епизода, а това автоматично води до предупреждение. Но Силва трябва да е казал нещо на Кавана и това доведе до червен картон.

В известен смисъл Силва е виновен за действията на Митрович - треньорите трябва да дават пример. Технически Митрович използва физическа сила върху Кавана, като го блъсна с лакът, а след това отприщи залп от обиди към асистента.

ФА има задължението да се грижи за рефера и това е неприемливо на всяко ниво на футбола. Те трябва да дадат пример, като накажат строго Митрович и бих очаквал и двата клуба да бъдат обвинени в загуба на контрол над своите играчи", заяви Халси.

  Сподели
674