Киоун: Палас избърза с уволнението на Виейра


Н. Гавазов

Киоун: Палас избърза с уволнението на Виейра

Легендата на Арсенал Мартин Киоун разкритикува Кристъл Палас за уволнението на мениджъра Патрик Виейра.

В петък Палас обяви, че се разделя с Виейра, който ръководи "орлите" от лятото на 2021 г., но няма победа в мач през 2023 г.

Киоун вижда уволнението на бившия си съотборник от Арсенал като грешка, а слабите резултати на Палас се дължат на тежкия график.

"Кристъл Палас направи фатална грешка, като уволни изключителен млад мениджър.

Те се паникьосаха и ме боли особено в кой момент се случи това, защото Патрик Виейра подготвяше отбора си за мач като гост срещу Арсенал, клуб, който той все още обича.

Посетих тренировъчната площадка на Палас миналия месец и прекарах един ден, наблюдавайки го. Видях го на тренировка, как взаимодейства с играчи като Вилфред Заха, Еберечи Езе и Майкъл Олисе на лично ниво и как създава страхотна работна среда за персонала.

Имаше перфектна хармония между Виейра и неговите играчи и мисля, че играчите приеха новината присърце.

Палас никога не са печелили през 2023 г., но графикът им не може да бъде по-труден. Сякаш разделиха сезона на две - до международната пауза през март играеш срещу горната половина на таблицата и след това играеш срещу долната половина.

И в този труден период Палас направи равенство срещу Манчестър Юнайтед, Нюкасъл, Брайтън, Брентфорд и Ливърпул. С изключение на Тотнъм, те претърпяха всичките си поражения с един гол. Те не изглеждаха като отбор в криза. След Арсенал, осем от 10-те мача на Палас ще бъдат срещу тимове в зоната на изпадащите.

През февруари Виейра уволни треньора Шон Дери заради разногласия относно подбора на отбора. Виейра имаше много вяра и подкрепа на своите играчи, особено от по-младите.

Говоренето за възможно завръщане на Дери след уволнението на Виейра оставя лош вкус в устата.

Имаше много разговори за това, че не стрелят достатъчно. Те пътуваха до Брайтън в сряда и отправиха 11 удара. Играчите на Палас се бореха за своя мениджър и ръководството трябваше да се довери на Виейра. За съжаление той няма да получи шанса да промени "ситуацията", заяви Киоун.

  Сподели
186