Карагър: Трент не е достатъчно добър, Ливърпул се нуждае от десен бек


Н. Гавазов

Карагър: Трент не е достатъчно добър, Ливърпул се нуждае от десен бек

Бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър изрази мнение, че отборът трябва да подсили позицията на десния бек, тъй като Трент Александър-Арнолд не е достатъчно добър в защитните действия.

"Това е доста обезпокоителен момент не само за Ливърпул, но и за самия него. Искам да кажа, че не може да продължава така. Този сезон вече видяхме много пъти как му липсваха дефанзивни умения. Проблемът им е, че никога не са имали реална конкуренция за Трент. И това е една от причините да кажем, че е добър.

Мисля, че в момента Ливърпул е в позиция, в която трябва да си купи десен бек. От Юрген Клоп зависи дали този десен бек е достатъчно добър, но той се нуждае от сериозна конкуренция. Сега той играе на най-високо ниво всеки сезон, седмица след седмица без почивка. Той спечели всичко, беше фантастичен и направи всичко, за което можех да мечтая. Толкова се гордея с него, местното момче, но той има нужда от помощ.

В края на този сезон той трябва добре да помисли какъв е като десен бек. Той е много по-нападателен, отколкото дефанзивен. Всички знаем, че неговите дефанзивни умения не са достатъчно добри и не мисля, че някога ще се подобрят. Говорим за играч, който е изиграл повече от 200 мача - той няма да напредне много. Когато Ливърпул престане да бъде един от най-добрите отбори в Европа, те започват да се защитават повече и да атакуват по-малко. В бъдеще ще можем [повече] да видим слабите страни на Трент, а не силните страни. Това е проблемът", заяви Карагър.

  Сподели
463