Холанд призна, че Ман Сити го е купил, за да спечели ШЛ


Н. Гавазов

Холанд призна, че Ман Сити го е купил, за да спечели ШЛ

Нападателят Ерлинг Халанд призна, че Манчестър Сити го е купил, за да спечели Шампионска лига.

Вчера "гражданите" победиха РБ Лайпциг със 7:0 благодарение на петте гола на Халанд и стигнаха до четвъртфиналите на главния европейски клубен турнир. Ерлинг вече има 39 гола този сезон във всички състезания.

22-годишният норвежец обаче няма да спре дотук и иска да добави, за да оправдае доверието на своя клуб.

"Разбира се, че клубът иска да спечели Шампионска лига, те все още искат да спечелят трофеи. Те спечелиха Висшата лига четири пъти през последните пет години, така че не ме поканиха да спечеля Висшата лига – те знаят как се печели Висшата лига.

Така че можете да четете между редовете. Но аз съм тук, за да се опитам да помогна на клуба да се подобри, да се опитаме да спечелим Шампионска лига за първи път.

Този отбор има толкова голям потенциал и мисля, че все още можем да подобрим много в начина, по който играем. Лесно е да се каже, но можех да вкарам повече голове. Пропуснах много положения. Но най-важното е, че продължавам да получавам положения. Като нападател, това е, което искаш.

Мисля, че мога да се подобря във всичко. Пропуснах много положения с левия си крак. Имах възможност срещу вратаря през първото полувреме и трябваше да отбележа. Така че трябва да играя много по-добре с левия крак, десния крак, глава, по-добра комбинация и всичко останало. Ако можех да избера едно нещо, тогава бих искал да помогна повече на други играчи, да извеждам съотборници на по-добри позиции", заяви Холанд.

  Сподели
248