Гарначо праща Юнайтед на четвърт-финал


И. Ангелов

Гарначо праща Юнайтед на четвърт-финал

Манчестър Юнайтед посрещна Уест Хем Юнайтед в осминафиналната фаза на ФА Къп, и днес на "Олд Трафорд" домакините направиха пълен обрат за 3:1 след като изоставаха, като и решаващи два гола бяха вкарани в последните минути за да е пълна драмата на "Театъра на мечтите". След гол на Бенрахма във втората част, Гарначо реши мача късно след по-ранен автогол, а в последния момент се разписа и Фред.

До почивката отслабената постройка на Тен Хаг не предложи особено силна игра и поради това той замени МакТоминей с Касемиро на почивката. В 54-ата минута обаче в една ситуация когато играчите в червено помислиха, че топката е извън игра, Емерсон намери Бенрахма за удар в ъгъла на вратата и 1:0, който ВАР потвърди.

Последва гол на Касемиро след статично положение, който ВАР отмени поради минимална засада. В 77-ата минута обаче при корнер Бруно центрира опасно и при опит да спре Вегхорст автогол с глава си вкара Агерд за 1:1.

В 90-ата минута блокирана топка попадна в Гарначо и той я фалцира покрай бранител далеч от вратаря за пълен обрат с 2:1. В продълженията и появилият се Фред добави след нова грешна на Агерд за 3:1.

  Сподели
619