Пелегрини отказа на Челси


Н. Гавазов

Пелегрини отказа на Челси

Сагата с мениджърският пост в Челси продължава с пълна сила. Както е известно, след последниа мач от сезона във Висшата лига срещу Евертън, който лондончани загубиха с 0:1, собственикът на клуба Роман Абрамович уволни Карло Анчелоти, независимо от това, че в предишния сезон италианският специалист постигна безпрецедентен дубъл в историята на „сините".

След освобождаването на Анчелоти, шефовете на „аристократите" са в трескаво търсене на негов заместник, но до този момент усилията им удрят на камък. Първоначално вниманието им бе насочено към Гус Хидинг, който в момента е начело на националния отбор на Турция, но холандския специалист отказа предложението, а след това медиите разпространиха спекулацията, че наставника на носителя на Купа Лига Европа Порто - Вилаш Боаш ще дойде на „Стамфорд Бридж", но това бе отречено от ръководството на португалския шампион.

Днес стана ясно, че и бившия старши-треньор на Реал Мадрид Мануел Пелегрини е отхвърлил направеното му предложение. Според Caught Offside, сегашния наставник на Малага е мотивирал решението си с това, че се чувства щастлив на работното си място и не желае да сменя клубната си принадлежност.

 

  Сподели
160