Валенсия: Сър Алекс ми помогна много


Н. Гавазов

Валенсия: Сър Алекс ми помогна много

Полузащитникът на Мнчестър Юнайтед Луис Антонио Валенсия, призна, че мениджърът на тима Сър Алекс е изиграл решаваща роля за бързото му завръщане в строя след тежката контузия, която претърпя. през септември. Както е известно, по време на срещата от груповата фаза на Шампионската лига срещу Глазгоу Рейнджърс, кракът на еквадорския национал бе счупен, като прогнозите бяха, че той няма да играе до края на сезона.

Въпреки неблагоприятните перспективи, Валенсия съумя да се възстанови по-рано от очакваното и успя да помогне в последните мачове на Юнайтед за спечелването на рекордната 19-та титла. Крилото се надява и да вземе участие в утрешния финал в Шампионската лига срещу Барселона.

„На следващата сутрин бях в болницата и Сър Алекс дойде да ме види. С него бе и помощникът му Майк Филан. Те не ми говореха за някакви цели, а ме успокоиха, че това са нормални неща за футбола. Казаха ми още да не се притеснявам и да се възстановявам колкото време е необходимо", заяви Валенсия пред официалния сайт на клуба.

„Този момент ме трогна много, но ми даде и допълнителна мотивация да се завърна на терена възможно най-скоро. За един футболист е от изключително значение да знае, че има пълната подкрепа на треньорския щаб", допълва крилото на Юнайтед.

 

  Сподели
253