Арсенал официално подписа с двама възпитаника на Барселона


Н. Гавазов

 Арсенал официално подписа с двама възпитаника на Барселона

Арсенал официално подписа петгодишни договори с двамата талантливи възпитаници на Барселона Джон Торал и Ектор Белерин, съобщават медиите на Острова. Както е известно, още през зимата „артилеристите" успяха да привлекат Торал, с което предизвикаха негодувание от страна на ръководството на каталунците. Едва днес обаче 16-годишният полузащитник, чиято майка е англичанка подписа първия си професионален договор.

Заедно с Джон, дългосрочен контракт с клуба от Лондон сключи и още един талантлив възпитаник на Барселона Ектор Белерин. Към нападателя имаше интерес от страна и на други английски клубове - Юнайтед и Челси, но Ектор е решил, че най-големи перспективи за развитие има в отбора на Венгер.

По ирония на съдбата, за официалното подписване с двамата млади испанци Арсенал обяви в момент, когато отбора на Барселона се намира в Лондон и използва тренировъчното игрище на „артилеристите" за своята подготовка за финала в Шампионската лига в събота на „Уембли".

Това не е първият случай, когато Арсенал отмъква възпитаници на Барселона. По-рано, по пътя на Торал и Белерин преминаха Фабрегас, Мерида и Микел.

 

  Сподели
91