Ливърпул е бесен на ВЛ заради 33-минутния полет


Н. Гавазов

Ливърпул е бесен на ВЛ заради 33-минутния полет

Ливърпул остава ядосан на Висшата лига след 33-минутния полет, който отборът на Юрген Клоп беше принуден да предприеме след победата с 2:0 над Нюкасъл в събота.

През 2022 г. Ливърпул бе обявен за най-екологичния клуб във Висшата лига от Sport Positive. Освен това "червените" станаха първият представител на висшата английска дивизия, който получи сертификат от Британския институт по стандартизация за екологична устойчивост.

И накрая, съвсем наскоро Ливърпул подкрепи инициативата Green Football Weekend за борба с изменението на климата.

Въпреки всичко това "червените" решиха да преодолеят разстоянието от 145 мили между Нюкасъл и Ливърпул не с автобус или влак, а със самолет, като това стана известно единствено благодарение на публикация на защитника Трент Александър-Арнолд в социалната мрежа от самолет.

Ливърпул веднага бе обвинен в лицемерие, че е избрал такъв неекологичен вид транспорт, но самите "червени" смятат, че Висшата лига не им е оставила избор, като направи мача на "Сейнт Джеймсис Парк" последен от съботната програма на кръга.

Според Daily Mirror, в Ливърпул са ядосани на Висшата лига заради критиките. "Червените" избраха самолета, защото не можеха да си позволят да се приберат късно, което би попречило на подготовката на отбора на Клоп за мача от Шампионска лига срещу Реал Мадрид този вторник.

  Сподели
1204