Сър Алекс може да си позволи, когото иска през лятото


И. Ангелов

Сър Алекс може да си позволи, когото иска през лятото

Собствениците на Манчестър Юнайтед са дали ясно да се разбере, че Сър Алекс Фъргюсън има трансферен бюджет, с който ще може да привлече колкото големи имена си поиска през летния трансферен прозорец. Според слуховете и The Guardian Фърги ще разполага с над 170 милиона лири. Ясно е, че 17 милионната покупка Давид Де Хеа от Атлетико Мадрид няма да е последното голямо име, което ще пристигне на "Олд Трафорд". Сър Алекс има "зелена светлина" да привлече най-добрите в спорта.

Фамилия Глейзър постоянно намекваше, че пред мениджъра има пари за харчене, но феновете постоянно поставят под въпрос този факт, след като клуба постоянно губи битките за привличането на най-големите имена в последните години. 

След като собствениците разбиха тавана на заплатите в клуба, позволявайки Уейн Рууни да получава 200 000 лири на седмица, за да не напусне, то Глейзър са спокойни и дават на Фъргюсън свобода в избора си на покупки тази кампания. Както е ясно, продажбата на Кристиано Роналдо и Карлос Тевес, създаде чувство във феновете на клуба, че дълговете на отбора нарастват и затова тима губи звездите си, а освен това и не успява да се пребори за нови качествени имена.

Това се подсилва и от факта, че се търсят млади таланти, които клубът да развие, като вземе за малко пари. В последните 14 години е привлечен само един футболист на възраст над 27 и струващ над 3 милиона - това е българският нападател Димитър Бербатов за 31 милиона. 

Според последни информации от Манчестър Юнайтед, клубът разполага с 113 милиона лири в банката. Източници от Юнайтед са цитирани от The Guardian : "Каквото иска Сър Алекс, това ще купи". Тези пари ще нарастнат до 170 милиона до края на лятото, след като се осребрят чековете от сезонните билети за новата кампания. 

  Сподели
174