Анри даде съвет на Арсенал


Н. Гавазов

Анри даде съвет на Арсенал

Легендата на Арсенал Тиери Анри даде съвет на "артилеристите", след като загубиха преднината си във Висшата лига.

След като загубиха с 3:1 у дома от Манчестър Сити в сряда вечерта, Арсенал отстъпи първото място на съперниците си.

Поражението удължи до четири мача серията без победи, която започна за Арсенал с поражение с 1:0 от Сити във ФА Къп, но Анри съветва "артилеристите"  да запазят хладнокръвие.

"Мисля, че този мач за купата бе много важен. Моментът не е важен, когато играеш срещу отбора, с който се бориш за титлата.

И сега те идват при теб и те побеждават. Можеш ли да реагираш на това? Защото от началото на сезона Сити трябваше да реагира на това, което Арсенал прави. Можеш ли да запазиш хладнокръвие, отивайки във Вила и веднага да се реабилитираш? Можеш ли да покажеш, че не си се загубил? Сега ще им бъде много трудно.

Манчестър Юнайтед е малко по-назад, но не знам дали могат да се справят със Сити и Арсенал. Кой знае. Но просто останете спокойни - загубихте от страхотен отбор, който пусна като резерви Фодън и Аканджи. Арсенал има ли същата пейка? Не съм сигурен.

Запазете хладнокръвие. Това, че сте загубили един мач, не означава, че всичко е изхвърлено в кошчето. Бъдете спокойни, опитайте се да се реванширате срещу Вила веднага. Все още имате мач в ръка. Но ще бъде трудно за тях сега", заяви Анри.

  Сподели
785