Сър Алекс се забърка в медиен скандал


Н. Гавазов

Сър Алекс се забърка в медиен скандал

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се забърка в скандал по време на вчерашната си пресконференция, по време на която помоли „на ухо" своя помощник да лиши от акредитация журналист, който зададе „неудобен" въпрос свързан с Райън Гигс. За нещастие на шотландския специалист, разговора бе записан от микрофон на Sky Sports и по-късно стана достояние на обществеността.

Сър Алекс не е знаел за включения микрофон, поради което се е надявал молбата му към пресаташето за наказание на дръзкия журналист да остане в тайна.

Роб Харис от Sky, в светлината на скандала с Райън Гигс попитал Сър Алекс колко е важен за отбора уелския полузащитник. Тогава шотландският специалист отвърнал, че „всички играчи са важни", но в душата си затаил обида към представителя на средствата за масова информация.

Малко след това, обръщайки се към своя сътрудник, Сър Фъргюсън попитал, ще присъства ли Харис на пресконференцията в петък, преди мача с Барселона. Получавайки утвърдителен отговор, мениджъра поискал да бъде отнета акредитацията на журналиста за даденото събитие. Този разговор всъщност бил записан от включения микрофон.

От Sky Sports вече изразиха недоумението си от случилото се и желанието на Сър Алекс да бъде заглушен гласа на медиите. Компанията поиска също така официално изявление от страна на Манчестър Юнайтед, но до този момент няма никаква реакция от страна на „червените дяволи".

 

  Сподели
96