Юнайтед загуби от Ювентус в бенефиса на Гари Невил


И. Ангелов

Юнайтед загуби от Ювентус в бенефиса на Гари Невил

Бенефисът на Гари Невил за Манчестър Юнайтед срещу Ювентус започна със следните титулярни състави. Юнайтед: Кушчак, Гари Невил, Уес Браун, Джон О'Шей, Фил Невил , Дейвид Бекъм, Ники Бъд, Пол Скоулс, Райън Гигс, Уейн Рууни, Майкъл Оуен. Уникалното в мача днес е не само събитието, но и това, че Оуен и Бекъм носят едновременно номер 7 на гърбовете си. За Юве излязоха: Сторари, Мота, Барзагли, Киелини, Де Сегли, Красич, Акуйлани, Мело, Пепе, Лука Тони, Дел Пиеро.

Първият гол в мача падна в 18-ата минута и бе дело на Уейн Рууни. Той започна атаката, като размени пасове с Оуен. Настоящата седмица в тима намери Гигс на крилото, който центрира по земя и Рууни вкара от непосредствена близост. В следващата минута, след като Юве бяха притиснати, Скоулс изстреля един от типичните си снаряди към вратата на черно-белите, но за негово нещастие нацели Ники Бъд и топката излезе в аут.Преди тези моменти по-голямата част от играта бе подчинена на демонстриране на дълги пасове и техника от футболистите на Юнайтед.

Последва почетна обиколка на Гари Невил, аплодирайки феновете, преди която той изрази благодарностите си на феновете, съотборниците си и мениджъра.

В 22-ата минута Гари Невил, човекът на мача, спаси своите с героична намеса във въздуха в своето наказателно поле. Той изчисти опасно центриране току пред Лука Тони, който вероятно щеше да вкара с глава. В този момент камерите се концентрираха на Сър Алекс и колегите от настоящия тим на Невил Видич, Рио Фърдинанд и Майкъл Карик, които се забавляваха в публиката с кадрите на Гари Невил, който едва дишаше от умора, тъй като постоянно се включваше във всяко разиграване и атака в половината на Ювентус.

Вече 25-ата минута на мача тече, а все още когато Дейвид Бекъм играе с топката от публиката започват мигновени овации. В 27-ата минута Бекъм пусна пас назад от крилото в близост до наказателното поле. Там намери Гари Невил, който направи изключително фалцово центриране за Майкъл Оуен, но той пропусна с глава от близо. Последва същата ситуация, но пред Юве. Дел Пиеро не можа да вкара от 2 метра, след добро центриране на Красич. 30-ата минута отново предложи красив футбол. Уейн Рууни получи топка в наказателното, увлече двама и пусна пас с пета за Майкъл Оуен, който не нацели вратата. 

Това бе последното за титулярите на Юнайтед Гигс, Скоулс и Рууни. Те бяха заменени от Бебе, Обертан и Гибсън. В 35-ата минута Ювентус получи възможност да изпълни статично положение в близост до вратата, а Невил инструктира Дел Пиеро да центрира. Легендата на Юве с усмивка изпълни неговото желание, но го направи неточно и топката излезе в аут. 

В 39-ата минута падна изравнителен гол. Красич центрира чудесно на главата на Пепе, който вкара от непосредствена близост. В следващата атака Невил получи топка от Бекъм, която стигна току преди тя да излезе в аут. Невил пусна къс пас към Бебе, който намери Оуен сам в наказателното, но седмицата не вкара от тази твърде изгодна ситуация. Към 43-ата минута Бекъм отново потърси Невил с дълъг пас по крилото, по което играят двамата, но капитанът не го достигна и изплези език към легендарната седмица в знак да не го кара да прави такива спринтове. Бекъм го послуша и в следващото подобно положение навлезе навътре към полето и нанесе страховит фалцов удар към далечния ъгъл на вратата, който бе отразен с много усилие от вратаря на Ювентус.

Второто полувреме за Юнайтед започна с Андерс Линдегаард на врата вместо Томас Кушчак. Още в 48-ата минута Дейвид Бекъм отново демонстрира това, което прави най-добре - фалцово центриране на главата на Бебе, който някак не можа да вкара от близо. Но след това Ювентус овладя инициативата, като за тях бе лесно да печелят терен покрай по-неопитните футболисти, които влязоха на мястото на Гигс, Скоулс и Рууни.  До 60-ата минута Юве натискаше и пробваше удари, но след това от Юнайтед като че ли се посработиха и започнаха да наваксват загубеното владение.

В 65-ата минута Джон О'Шей и Майкъл Оуен бяха заменени от Андерсон и Рафаел да Силва. Дел Пиеро напусна за Ювентус и получи силни аплодисменти от публиката на "Олд Трафорд". В следващата 66 минута Юнайтед получиха шанс да изпълнят фаул на дъгата на наказателното и публиката стана на крака и избухна за Дейвид Бекъм да изпълнява. Той изпълни желанието им, но стреля високо. В следващата атака Ювентус си спечелиха същото положение, но отново не се стигна до гол. Около 70-ата минута Андерс Линдегаард демонстрира защо хвърлянето му е сравнявано с някой от най-големите в спорта. Той хвърли топката до средата на противниковото поле, където намери Андерсон сам срещу двама, но бразилецът загуби топката.

78 минута. Какъв уникален гол на една от младите звезди на Ювентус. Бекъм извърши нарушение в близост до наказателното, но под малък ъгъл. Това не попречи на Джандонато обаче, да нанесе страхотен удар с фалц към далечния ъгъл, където топката срещна гредата и влезе. Неспасяем удар за Линдегаард. В 81-ата минута Юнайтед получи шанс да изпълни корнер, а публиката отново избухна за Дейвид Бекъм, както през целия мач досега. Избитото му центриране позволи на топката да падне на крака на Рафаел, който не уцели вратата от воле.

В следващата си атака в 83-ата минута се стигна до ново нарушение за Ювентус в близост до наказателното. Преди да бъде изпълнено Гари Невил бе заменен. Той се поздрави с легендите на терена, а от публиката го изпратиха с овация на крака, включително и човекът, чиято статуя краси входа на стадиона "Олд Трафорд" - Сър Боби Чарлтън. В 87-ата минута Бекъм отново изпълни корнер. Заучената ситуация, позната от годините в които той играеше в Юнайтед сега не проработи. Той подаде на крака на Гибсън извън наказателното, както правеше за Скоулс безброй пъти, но младокът би в страни от вратата.

В 89-ата минута топката отново излезе в корнер, а един фен я улови и се затича в ръцете на Дейвид Бекъм. Той бе изкаран от стюардите и освиркан от останалите фенове на стадиона. Малко след това бе свирен и края на мача.

  Сподели
164