Лийдс задържа само точка от Ман Юнайтед


И. Ангелов

Лийдс задържа само точка от Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед посрещна Лийдс Юнайтед в дербито от двадесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" гостите поведоха с два гола преди да допуснат във вратата си за крайно 2:2. С точката Юнайтед застава на 2 зад второто място и Ман Сити, като "червените дяволи" имат мач повече от "гражданите".

Още преди да изтече минута игра гостите след добра преса отнеха топката и с бърза контра организираха тя да достигне Бамфорд и Ньонто за нисък удар и 1:0. Последва тотален контрол на топката и положенията от домакините, но след редица пропуски те не стигнаха до гол. 

Вместо това броени минути и след началото на втората част резултатът стана 2:0 когато опит за ниско центриране на Съмървил бе отклонено от Варан през Де Хеа в собствената мрежа. Тен Хаг реагира тук със смяната на Вегхорст и Гарначо със Санчо и Пелистри. 

В 62-ата минута след като Рашфорд бе преместен на върха на атаката той посрещна подаване на Далот с глава за 2:1. Малко след това гредата помогна на Де Хеа при пряк-свободен удар на съперника, а в 70-ата минута избито центриране на Шоу попадна в Санчо и той стреля през двама защитника за 2:2.

До края Варан бе най-близо до нов гол при удар с глава, но резултатът не се промени.

  Сподели
460