Сити победи Болтън и влезе в Топ 3, Арсенал с равенство (видео)


И. Ангелов

Сити победи Болтън и влезе в Топ 3, Арсенал с равенство (видео)

Манчестър Сити победи Болтън с 0:2 като гост и се настани в Топ 3 на Английската Висша лига, докато Арсенал завърши на равно с Фулъм, отново като гост - 2:2. Двата мача предложиха сравнително зрелище и интересни моменти не липсваха дори пред загубилия отбор на Болтън. Въпреки това те бяха тотално надиграни от "гражданите" и заслужено загубиха.

Началото на мача бе добро за Болтън. Те играха като равен с равен и станахме свидетели на множество атаки пред двете врати. Все пак в 34-ата минута Гарет Бари се отличи с куриозен пропуск от 2 метра, като нацели гредата. Гол за Сити, които се настаниха в последствие в половината на Болтън, падна чак в 42-ата минута чрез Лескът. През второто полувреме отново Болтън започнаха добре и спечелиха статична ситуация в близост до вратата на Сити. След това отново загубиха инициативата и получиха гол в 62-ата минута чрез Джеко. За капак на посредственото им представяне дойде изгонването на Даниел Стъридж за влизането му в краката на Джеко в 86-ата минута.

Видео: Тук

Междувременно Арсенал направи скучно първо полувреме на гости на Фулъм. Двата тима започнаха добре, но в края му станахме свидетели на множество нарушения и за футбол бе трудно да се говори. Все пак в интервала 26-30 минути станахме свидетели на 2 гола. Първо Стив Сидуел вкара след асистенция на Боби Замора в 26-ата минута, а 3 по-късно Ван Перси изравни, като полувремето завърши по този начин.

През второто полувреме Фулъм отново се представи добре, но изгонването на Гера даде шанс на Арсенал. Първо Фулъм поведе чрез Боби Замора в 56-ата минута. Золтан Гера бе изгонен 75-ата минута, което даде предимство на "артилеристите" и те стигнаха до гол в 89-ата минута чрез Уолкот. Така с равенство Арсенал ще заеме четвъртото място в лигата.

Видео: Тук

  Сподели
207