Юнайтед отпразнува титлата с победа, вратар спря Бербо (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед отпразнува титлата с победа, вратар спря Бербо (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 4:2 Блекпул в двубой от последния кръг на Висшата лига, но Димитър Бербатов не успя да стане едноличен голмайстор в шампионата, тъй като нямаше шанс да се разпише във вратата на „мандарините“, които изпадат след това поражение. Българският нападател изпусна куп положения като стражът на гостите Гилкс спаси три сигурни попадения на деветката.

След равностойно начало първото по-сериозно положенеи се отрки пред Димитър Бербатов, който овладя една топка в наказателното поле, завъртя се добре и стреля, но Гилкс спаси удара му. В 21-ата минута Парк наказа груба грешка на Еват, който не можа да пресече пас към корееца. Сам срещу вратаря халфът не сбърка.

Постепенно Блекпул се окопити и започна често да поглежда към Ван дер Сар. В 40-ата минута равенството бе възстановено с гол от фаул на Чарли Адам, който изпълни перфектно. В 57-ата минута Тейлър Флетчър шокира Олд Трафорд, като с помощта на гредата, ниският му удар доведе до нов гол за „мандарините“.

До края шампионите взеха нещата в свой ръце и бързо отчаяха гостите си. В 62-ата минута Андерсон вкара красив гол с фалц след пас на Парк, който го намери в лявата част на наказателното поле. В 74-ата минута Еват си вкара нелеп автогол, който предопредели съдбата на тима му. Остана време и Оуен да се разпише, изскачайки сам срещу Гилкс.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед събра 80 точки, като записа рекордно домакинско представяне с 18 победи и едно равенство на „Олд Трафорд“. Престоят на бойкия тим на Блекпул във Висшата лига трая само един сезон и „мандарините“ отново ще се състезават в Чемпиъншип догодина. Мачът бе и последен за Едвин ван дер Сар на "Театъра на мечтите", а холандецът беше капитан на домакините, въпреки че и Неманя Видич бе на терена.

ВИДЕО: Награждаването на Манчестър Юнайтед

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
214