Съдийският корпус призна, че Фабиньо е трябвало да бъде изгонен


Н. Гавазов

Съдийският корпус призна, че Фабиньо е трябвало да бъде изгонен

Съдийският корпус (Professional Game Match Officials) призна, че полузащитникът на Ливърпул Фабиньо е трябвало да получи директен червен картон в двубоя от 4-ия кръг на ФА Къп срещу Брайтън.

Миналата неделя Ливърпул допусна поражение с 1:2 от "чайките", а в крайна сметка, няколко минути преди победния гол на Брайтън, гостите имаха голям късмет да не останат с десет човека.

Факт е, че Фабиньо удари с шпайкове зад гърба нападателя на "чайките" Евън Фъргюсън. Реферът Дейвид Кут показа на грубияна само жълт картон, а реферът на ВАР Нийл Суорбрик не препоръча да се промени цвета му на червен.

Според BBC,  от Professional Game Match Officials признаха, че Фабиньо е заслужавал да бъде изгонен. Признаването на тази грешка е част от процес за повишаване на прозрачността на работата на организацията, ръководен от Хауърд Уеб.

Добавяме, че Фабиньо щеше да получи наказание от три мача, ако бе видял червения картон пред себе си. Що се отнася до Фъргюсън, той напусна стадиона с патерици, а от Брайтън все още не са уточнили степента на контузията му.

  Сподели
679