Челси с нова оферта за Фернанде си може да продаде Галахър


Н. Гавазов

Челси с нова оферта за Фернанде си може да продаде Галахър

Челси отправи оферта от 120 милиона евро (105,4 милиона британски лири) за полузащитника на Бенфика Енцо Фернандес и може да продаде Конър Галахър на Евертън.

С наближаването на края на зимния трансферен прозорец Челси поднови преговорите с Бенфика за Фернандес и вече се съгласи да плати освобождаващата клауза на Енцо, според Sky Sports.

Преди това Челси предложи на Бенфика редица свои играчи под наем и постоянен трансфер, но клубът от Лисабон винаги е настоявал, че Фернандес ще напусне само срещу компенсация.

От Челси обаче все още не са готови да платят цялата сума наведнъж заради финансов феърплей и данъчни нюанси, налагащи вноски, така че интригата остава. Самият Енцо за пореден път заяви пред Бенфика, че иска да отиде в английския клуб.

Челси може да компенсира част от цената на 22-годишния аржентинец, като продаде Галахър, за когото Евертън предложи £45 милиона, включително £5 милиона бонуси, според Daily Mail.

Имайте предвид, че офертата за Галахър съвпада със сумата, която "карамелите" получиха от продажбата на нападателя Антъни Гордън в Нюкасъл.

  Сподели
307