Клоп обясни проблемът на Салах през този сезон


Н. Гавазов

 Клоп обясни проблемът на Салах през този сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че неговият нападател Мохамед Салах "страда" поради разпада на привичните връзки отпред.

В продължение на няколко години Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане съставляваха атакуващото трио, което ужасяваше защитниците във Висшата лига и Шампионска лига.

Миналото лято обаче Ливърпул продаде Мане на Байерн Мюнхен, докато Фирмино все още не е излизал на терена след паузата на Мондиал 2022.

В момента Салах, Луис Диас и Дарвин Нунес изглеждат основното атакуващо трио на "червените", но заедно те са играли само 343 минути и Клоп е съгласен, че липсата на предишна екипна работа се отразява на Мохамед.

"Разбира се, че страда. Преди офанзивното трио бе последователна машина. Бе ясно какво правим. Тази конкретна атакуваща игра изисква много работа и много информация, а това не винаги е очевидна информация. Много от тези нещата се базират на усещания. Усещаш къде е твоят съотборник и откъде да минеш, без да гледаш.

Започваме нова глава и сега трябва да говорим за Мо Салах. Ако сте вкарали стотици голове в миналото, а сега не го правите, това е първото нещо, за което се сещате, но това не е наш проблем в момента.

Ще се радвам, ако той вкара гол, точно както ще се радвам, ако някой друг вкара гол в другия мач и ние запазим мрежата суха. Започнахме сезона с Харви (Елиът) в полупозиция, след това бяха Хендо и Сега Наби (Кейта), така че нещо постоянно се променя. Обикновено имате някаква основа, върху която можете да създадете нещо, но ние нямаме това", заяви Клоп.

  Сподели
410