Евертън потвърди за Дайк


Н. Гавазов

Евертън потвърди за Дайк

Евертън потвърди назначаването на Шон Дайк за нов мениджър.

Седмица след уволнението на Франк Лампард, Евертън обяви подписването на договор за две години и половина с Дайк, въпреки че миналия петък беше разкрито, че Шон е приел работата.

Дайк приема Евертън на 19-то място във Висшата лига и е ясно, че целта на Шон до края на сезона е да предпази "карамелите" от изпадане в Чемпиъншип.

51-годишният англичанин е без работа от април 2022 г., когато Бърнли го уволни след близо 10 години партньорство.

Бърнли под ръководството на Дайк два пъти спечели промоция от Чемпиъншип, завърши два пъти в горната половина на таблицата на Висшата лига и също така се класира за евротурнирите за първи път от 51 години.

Дебютът на Дайк, към който Евертън се обърна след неуспешни преговори с Марсело Биелса е насрочен за домакинския мач срещу Арсенал на 4 февруари.

"За мен е чест да бъда мениджър на Евертън. Моят екип и аз сме готови и нетърпеливи да помогнем на този велик клуб да се върне на правилния път.

Знам страстта, която изпитват феновете на Евертън и колко скъп е този клуб за тях. Ние сме готови да работим здраво и сме готови да им дадем това, което искат. Това започва с потта по тази фланелка, усилията и завръщането към някои базови принципи, които Евертън поддържаше дълго време", заяви Дайк.

  Сподели
387