Кайседо потвърди, че иска да напусне Брайтън


Н. Гавазов

Кайседо потвърди, че иска да напусне Брайтън

Полузащитникът на Брайтън Мойсес Кайседо публично призна, че иска да се възползва от "великолепна възможност“ на фона на слуховете, свързващи го с Арсенал и Челси.

Националът на Еквадор е един от най-желаните играчи на трансферния пазар във Висшата лига.

Първоначално Ливърпул бе силно свързван с трансфер на Кайседо, но не се очаква "червените" да правят повече трансфери за големи пари този месец, тъй като дават приоритет на трансфера на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд през лятото.

Челси изглежда се очертаваше като фаворит за Кайседо през последните седмици, като Греъм Потър искаше да се събере отново с бившия си играч на "Стамфорд Бридж", но офертата на "сините" от £55 милиона бе бързо отхвърлена.

В петък обаче се появи информация, че Арсенал е последният отбор, който е изпратил оферта за 21-годишния футболист - за която се смята, че е от порядъка на £60 милиона - въпреки че и тази оферта бе отхвърлена от Брайтън.

Договорът на Кайседо с Брайтън изтича едва през лятото на 2025 г. и "чайките" очевидно са дали да се разбере, че няма да му бъде позволено да напусне за по-малко от £100 милиона през януари.

Въпреки това, след новината за отхвърлената оферта на Арсенал, Кайседо използва Instagram, за да обяви желанието си да напусне Брайтън, вярвайки, че клубът може да "реинвестира“ и да продължи по пътя към успеха с рекордната трансферна сума.

"Благодарен съм на собственика г-н Тони Блум и Брайтън за възможността да дойда във Висшата лига и чувствам, че винаги съм давал всичко от себе си за тях. Винаги играя футбол с усмивка и сърце.

Аз съм най-малкото от 10 деца, израснали в бедност в Санта Доминго, Еквадор. Винаги съм мечтал да стана най-титулуваният играч в историята на Еквадор.

Горд съм, че мога да допринеса с рекордна трансферна сума за Брайтън, която ще им позволи да реинвестират и да помогнат на клуба да продължи да бъде успешен.

Феновете ме приеха в сърцата си и винаги ще бъдат в сърцето ми, така че се надявам да разберат защо искам да се възползвам от тази страхотна възможност", написа Кайседо в Инстаграм.

Посланието на Кайседо едва ли ще повлияе на позицията на Брайтън и клубът от южния бряг очаква да задържи еквадорския национал най-малко до лятото.

Кайседо беше ухажван от Манчестър Юнайтед по време на престоя си в Индепендиенте дел Вале, но Брайтън спечели надпреварата да го привлече за постоянно само за 5 милиона евро (4,4 милиона британски лири) по средата на сезон 2020-21.

Оттогава 21-годишният играч записа два гола и три асистенции в 31 мача за Брайтън във всички турнири, стартирайки в 18 мача във Висшата лига този сезон.

  Сподели
755