Гуардиола: Барселона е моят клуб


Н. Гавазов

 Гуардиола: Барселона е моят клуб

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори за преминаването на бившия си помощник Микел Артета в Арсенал, като отбеляза, че връзката на настоящия наставник на "топчиите" с лондонския клуб е подобна на чувствата, които самият специалист изпитва към Барселона, където е готов да се върне по всяко време.

"Отношенията на Артета с Арсенал са подобни на моите с Барселона. Мога да тренирам Манчестър Сити, мога да работя навсякъде, но ако Барселона ме повика, ще отида в Барселона. Това е моят клуб.

Спомням си един мач, когато Артета все още бе мой помощник. Обикновено той винаги скачаше, празнувайки голове. В този мач вкарахме много голове. Скочих и празнувах, после се обърнах - и Артета седна. Играхме с Арсенал. Тогава осъзнах: "Това момче харесва Арсенал".

Всеки има своите мечти и аз знам, че той отиде в клуба, в който мечтаеше да работи. Той бе фен на Арсенал, защото играеше там, бе капитан и обичаше клуба. Когато получи оферта от Арсенал, не исках да му се меся. Животът е твърде кратък. Трябва да летиш“, заяви Гуардиола.

  Сподели
825