Артета: Винаги съм се надявал, че ще се състезавам с Гардиола за титлата


Н. Гавазов

 Артета: Винаги съм се надявал, че ще се състезавам с Гардиола за титлата

Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори за връзката си с мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, с когото преди това работи заедно. "Артилеристите" водят във Висшата лига с преднина от пет точки пред "гражданите".

"Винаги съм се надявал, че един ден ще се случи съперничество за титлата между нас и това се случва този сезон. Но това няма да промени нито приятелството, нито моментите, които имаме, нито колко важен е той в живота ми, или колко е важен в моята професия.

И двамата искаме да печелим и да защитаваме нашите клубове по възможно най-добрия начин и това винаги е било така, от първия ден. Тази лига ни поставя невероятни предизвикателства. Имаме най-добрите мениджъри в света, включително най-добрите от тях. За да сте на това ниво, трябва да търсите някои неща, за да се опитате да се състезавате с тях, а тук също има възможности. Ние следваме този път, но разбираме, че все още не сме направили нищо, че имаме още много да подобряваме“, заяви Артета за официалния сайт на "артилеристите“.

  Сподели
222