Гол на Кейн донесе победата на Тотнъм над Фулъм


Н. Гавазов

Гол на Кейн донесе победата на Тотнъм над Фулъм

Хари Кейн със свой гол донесе трудна победа на Тотнъм срещу Фулъм - 0:1.

След дисквалификация, Антъни Робинсън се завърна на левия фланг на защитата на "котиджърсите“, заменяйки Левин Курзава.

Но стартовият състав на "шпорите"  не се промени след поражението с 4:2 от Манчестър Сити.

Началната част на срещата, която започна с малко закъснение заради проблеми с трафика, бе изцяло за домакините, които продължиха да атакуват.

В първите 20 минути вратарят на гостите Уго Лорис спаси удари от далечна дистанция на Боби Декордова-Рийд и Андреас Перейро, както и на Харисън Рийд от няколко метра.

Постепенно Тотнъм започна да се събужда, но Фулъм продължи да показва зъби - което се изрази в удар на Вилиан, отразен от Лорис.

Точно преди отборите да тръгнат към съблекалнята обаче, "шпорите" откриха резултата. Хари Кейн получи топката от Сон Хюн Мин, премина леко по границата на наказателното поле и с техничен удар изпрати топката в долния ъгъл на вратата - 0:1.

Малко след началото на второто полувреме Кейн едва не вкара втори  гол, но вратарят на "котиджърсите" Бернд Лено прехвърли топката над гредата, след като удари Хари с глава.

След това положение на Кейн гостите се успокоиха, отдръпнаха се назад и започнаха да играят на изчакване. Не бе лесно за домакините да преодолеят толкова плътни редути в защитата на противника.

Лорис почти нямаше работа, но в 89-ата минута Уго все пак се показа, отразявайки удара на Манор Соломон и зачерквайки надеждите на Фулъм да върне попадение.

По отношение на представянето Фулъм изглеждаше малко по-добре в този мач, но Тотнъм се оказа по-класният и опитен отбор, което се отрази в гола на Кейн, който между другото се изравни тази вечер с голмайстора на Спърс за всички времена Джими Грийвс.

Така Тотнъм събра 36 точки и е пети в таблицата за класиране, а Фулъм е седми с 31 пункта.

  Сподели
377