Арсенал взе голямото дерби с Ман Юнайтед


И. Ангелов

Арсенал взе голямото дерби с Ман Юнайтед

Арсенал посрещна Манчестър Юнайтед в най-чаканата среща от двадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс" двата тима изиграха зрелищен двубой, спечелен с гол в последната минута от домакините с 3:2. Така "Артилеристите" събраха 50 точки с 19 изиграни мача и водят на втория Ман Сити с 5 точки и имат мач по-малко.

Юнайтед поведе днес в 17-ата минута когато при загубена топка от Партей в средата Бруно намери бързо Рашфорд и от дистанция той матира Рамсдейл за 1:0. Бързо в 24-ата минута обаче домакините отговориха като Нкетиа вкара с глава центриране на далечната греда на Джака за 1:1.

След почивката Сака обърна мача в 53-ата минута с изненадващ за Де Хеа удар от дистанция - 2:1. Юнайтед обаче се върна отново бързо след корнер и гол на Лисандро Мартинез с глава в 59-ата. В отсъствието на Касемиро домакините овладяха центъра до края и организираха много атаки. В крайна сметка това сработи в 90-ата минута, когато Зинченко центрира от ляво и Нкетиа отново се разписа с пета за 3:2.

  Сподели
1015