Хендерсън: Не е лесно да си играч на Ливърпул


Н. Гавазов

Хендерсън: Не е лесно да си играч на Ливърпул

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън говори за отговорността и стандартите на един отборен играч.

"Едно от най-трудните неща да играеш за клуб като Ливърпул е да имаш много високи стандарти. Равенствата могат да се почувстват като загуби, а истинските загуби могат да се почувстват като края на света. Както казах, трудно е, но никой от нас не би променил това за нищо на света. Това е, което прави този клуб това, което е.

Този сезон като цяло и в частност последните няколко седмици не бяха лесни за нас. Не бяхме в най-добра форма, не бяхме толкова стабилни, колкото трябваше да бъдем, и стандартите, които си поставихме, не бяха изпълнени. Да се ​​каже, че не беше достатъчно добър, би било подценяване.

Обаче, отново, да бъдеш в Ливърпул означава, че не просто трябва да се подобряваш - длъжен си да се подобряваш. Не можем просто да го приемем и да се задоволяваме със загубата през сезона. Този клуб представлява много повече и всеки, който има достатъчно късмет да играе тук, знае, че нищо освен най-доброто винаги е достатъчно добро.

Не бих казал, че е лесна отговорност. Това е страхотен клуб в много отношения и знаете, че нивото на контрол винаги ще бъде по-високо, а критиките по-ожесточени, отколкото в други клубове, но можем да използваме това знание и като допълнителна мотивация. Особено когато разбираме толкова добре какво е да си играч на Ливърпул, когато наистина отговаряме на тези строги стандарти.

Това бе нещо, което старшите играчи набиваха в мен отново и отново, като се започне със Стивън Джерард, когато за първи път дойдох в Ливърпул. Сега съм един от по-старите играчи и моята работа е да правя същото с по-младите. Да, отговорността е голяма, но и възможностите също“, заяви Хендерсън.

  Сподели
312