Тотнъм се разпадна срещу Ман Сити


И. Ангелов

Тотнъм се разпадна срещу Ман Сити

Манчестър Сити посрещна Тотнъм в срещата от деветнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад" гостите водеха с два гола до почивката, но силен старт на втората част за домакините на Пеп Гуардиола доведе до пълен обрат и победа с 4:2, с която той остава на 5 точки зад лидера Арсенал, който има и мач по-малко.

До почивката изглеждаше сякаш голове няма да има, но грешка на Едерсон в 44-ата минута позволи на Кулушевски да открие след като пресече подаването му към Хьойберг за 1:0. 2 минути след това Кулушевски изведе и Кейн в полето, той запази срещу бранител и от нулев ъгъл стреля по Лорис, а вратарят изби на главата на Емерсон Роял и той вкара за 2:0.

След почивката Сити излезе с агресия и в 51-ата минута върна гол чрез Алварез за 2:1. В 53-ата минута Марез намери главата на Холанд за 2:2, което отново принуди Тотнъм да опитва да атакува.

В 60-ата минута "шпорите" трябваше да поведат отново когато Кулушевски напредна от дясно и пусна на дузпата за Перишич, но Рико Люис блокира удара му, който срещна и гредата. Така в 63-ата минута Марез направи обрата с 3:2 когато от малък ъгъл стреля през Лорис.

В 90-ата минута отново алжирецът се разписа за 4:2 след грешка на бранител, като излезе сам срещу вратаря и копна над Лорис за да гарантира победата.

  Сподели
743