Колимор смята, че Мудрик не е сгрешил, избирайки Челси


Н. Гавазов

Колимор смята, че Мудрик не е сгрешил, избирайки Челси

Бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор вярва, че крилото Михаил Мудрик е направил правилния избор, като се присъедини към Челси, пренебрегвайки Арсенал.

Мудрик открито флиртуваше с Арсенал в социалните медии през предходните седмици, но "артилеристите" не бяха съпоставими с Челси, който се съгласи да плати на Шахтьор £89 милиона за Михаил.

И въпреки че Челси в момента е едва 10-ти във Висшата лига, Колимор одобрява избора на 22-годишния украински национал, защото Стан смята, че "сините" имат повече перспективи и възможности от "топчиите".

"Когато за първи път казах, че Мудрик трябва да отхвърли Арсенал и да отиде в Челси, толкова много фенове ми се скараха в социалните медии, но вижте какво се случи.

Когато играчите се преместят в клубове, те не правят изводи за полусезон. Дългосрочният проект на Челси е много по-интересен – Тод Боели няма да се успокои, докато не повтори или надмине успеха на клуба под ръководството на Роман Абрамович.

Що се отнася до играча, той има договор за осем години и половина - не правите това, освен ако не знаете, че ще играете важна роля в бъдещето на клуба. Не отричам, че са много пари, особено за играч, който отбеляза само няколко голове в украинската лига.

За Арсенал рискът би бил по-голям, ако похарчиха толкова много за него. Вижте какво се случи с Николас Пепе например. Но за Челси рискът е по-малък, защото те имат финансов мускул, който повечето клубове нямат.

По отношение на потенциала на Мудрик, отборите – и не само Челси – имат големи очаквания за този човек. Има и други клубове, които го виждат като бъдещ носител на "Златната топка", така че той е много, много високо ценен.

Проблемът е, че преди играчите се местеха от някъде като Украйна в някъде като нидерланската Ередивизе. Това позволи на топ клубовете в Европа да разберат по-добре дали даден играч може да реализира своя потенциал, а сега клубовете пропускат тази стъпка и поемат рискове по-рано. Няма да прогнозирам бъдещето на Мудрик и твърдението, че той ще спечели "Златната топка", е твърде рано за това - но той е добър играч, за да прави добри подавания от фланга.

Мисля, че той ще стане по-голям и по-силен, докато се развива в Челси, следвайки примера на Гарет Бейл в Тотнъм. И двамата са леви крила, и двамата имат способността да пробиват опоненти, така че ако можете да го сравните с някого, Мудрик е способен да повтори пътя на Бейл като играч“, заяви Колимор.

  Сподели
639